Size does matter! Papierformaten

Bij de ontwikkeling van jouw drukwerk moeten er voor het drukproces keuzes worden gemaakt over allerlei verschillende zaken. Deze Tip van Van Liere gaat over papierformaat. Want size does matter in drukwerk.

Er zijn veel verschillende soorten papierformaten. De meeste mensen zijn bekend met de standaard maten zoals A2, A3, A4 enzovoort. Deze formaten worden gedrukt vanuit grote drukvellen. Deze vellen gebruiken wij in onze drukkerij om het drukproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Om vier A4-formaat vellen te drukken gebruiken wij één drukvel van 460 x 640 mm. Na het drukken worden de randen rondom schoongesneden en het overgebleven papier wordt gerecycled.

Heeft jouw product een afwijkend formaat (met bijvoorbeeld een stans) dan kijken wij voor jou op welk drukvel deze order zo efficiënt mogelijk gedrukt kan worden. Met efficiënt wordt bedoeld: hoeveel items er op 1 drukvel passen om zo min mogelijk geld en papier te verspillen. Hoe meer items op een drukvel hoe efficiënter wij de order kunnen drukken. Blijkt dat jouw product qua grootte zorgt voor een inefficiënte druk dan kijken wij samen met jou naar een gepaste oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een formaataanpassing zijn in het ontwerp. Soms zorgt een centimeter minder er al voor dat het drukvel efficiënter in te delen is, zonder dat jouw product een grote aanpassing nodig heeft.

Heb je twijfels over het formaat van jouw product? Wij helpen graag met jouw keuze voor een efficiënte druk. Neem contact met ons op!

Voorbeeld drukvel 460 x 640 mm

Wij kijken verder

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter via het onderstaande formulier. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.