Een drukklaar PDF-bestand maken in Adobe Indesign.

Als jouw ontwerp in Indesign af is en je wilt het laten drukken, dan kan je het beste een PDF-bestand maken. Maar hoe doe je dat precies? Jelle de Jong, prepress medewerker en data specialist, legt stapsgewijs uit hoe jij jouw bestand drukklaar maakt.

Stap 1:
Voordat het PDF-bestand wordt gemaakt moeten eerst de voorinstellingen worden aangepast. Hiervoor ga je naar [Bestand] en klik je op [Voorinstellingen Adobe PDF > Definiëren]. Er verschijnt een nieuw venster.

Stap 2:
In het nieuwe venster, onder het kopje voorinstellingen staan verschillende keuzemogelijkheden. Kies voor [Drukwerkkwaliteit] en klik op [Nieuw]. Geef de voorinstelling een herkenbare naam zoals ‘Drukwerk Van Liere Media’. Op deze manier is het altijd duidelijk welke instelling je moet gebruiken bij drukwerk voor Van Liere Media. Nu gaan we de voorinstellingen instellen.

Stap 3:
Als eerste klik je op [Tekens en afloopgebied]. Onder tekens selecteer je het vakje [Snijtekens]. [Verschuiving] en [Afloopgebied] zet je op 3mm. Hierna ga je naar [Uitvoer]. Kies bij [Compatibiliteit] voor [Acrobat 7 (PDF 1.6)] of hoger. Alle andere instellingen bij Uitvoer zijn afhankelijk van de color-management werkwijze die je intern gebruikt. Je voorinstellingen zijn nu ingesteld. Klik op [OK] en [Gereed].

Stap 4:
Nu is het tijd om het PDF-bestand te gaan maken, dit noemen we ook wel exporteren. Ga naar [Bestand] en klik op [Exporteren]. Er verschijnt nu een nieuw venster. In dit venster bepaal je waar je jouw bestand wilt opslaan en je geeft het bestand een naam. Klik linksonder op [Bewaar]. Er verschijnt opnieuw een nieuw venster.

Stap 5:
In dit venster kies je bij ‘Voorinstelling Adobe PDF’ voor [Drukwerk Van Liere Media]. Dit zijn de door jouw ingestelde voorinstellingen uit stap 1, 2 en 3. De PDF maak je nu door te klikken op [Exporteren].

Wij kijken verder

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter via het onderstaande formulier. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.