Van Liere Media

0591-611099 info@vanlieremedia.nl

Menu

Van Liere Media

Duurzaam Ondernemen

DUURZAAM ONDERNEMEN

 

Van Liere Media neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemen, ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) genoemd. In onze bedrijfsvoering houden wij rekening met mens en omgeving.

Personeel
Bij Van Liere werken op dit moment 4 medewerkers op basis van de wet WSW (Wet Sociale Werkvoorziening). Deze mensen kunnen vanwege een fysieke beperking niet onder normale arbeidsomstandigheden werken. Maar door goede begeleiding, en door aanpassing van de werkplekken is het mogelijk volwaardig deel te nemen aan het arbeidsproces.

Milieu
Van oudsher is Van Liere een offset drukkerij. Dat betekent dat er chemie nodig is voor het productieproces. Als een van de eerste drukkers in Nederland ging Van Liere alcoholvrij drukken. Het resultaat is een chemie arm productieproces.

FSC logo

FSC gecertificeerd
De FSC certificering betekent dat Van Liere waar mogelijk drukt en print op FSC gecertificeerd papier. FSC is een certificeringsysteem voor  ‘goed bosbeheer’.

Hout is de belangrijkste grondstof voor papier, en met FSC papier bent u er zeker van dat er is voldaan alle eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied.

Waar mogelijk maakt Van Liere Media gebruik van de modernste technieken zoals digitaal drukken. Daarmee wordt het onnodig verspillen van papier voorkomen bij kleine oplages. Tevens zijn deze machines ontwikkeld volgens het cradle-to-cradle principe.

Omgeving
Van Liere Media ondersteunt talrijke evenementen, stichtingen en verenigingen op sociaal, cultureel en sportief gebied. Door de inzet van kennis of middelen.

Voorbeelden:
Stichting under the ivy, ’t Huis van Heden (hospice in Emmen), Bibliotheek Emmen, Stichting C’ est la Vie, Hockeyclub Emmen, FC Emmen, De gouden pijl, etc.